Kirjoitan tätä nyt muutama päivä noiden kisojen jälkeen, joten muistini on saattanut pyyhkiä jotain pois...

Kisattiin siis Kiian kanssa 1.9.2007 Raumalla ensimmäiset tokokisamme. Ei nyt mitkään edullisimmat olosuhteet olleet, kun paikalla piti olla jo aikaisin aamulla ja Kiian vuoro oli vasta päivällä, mutta eipä se Kiiaan vaikuttanut ollenkaan ennen kuin tuli kehään menon vuoro. Nimittäin kehässä Kiia muuttui aktiivisesta belggarista laahustavaksi lampaaksi. Jee. No eipä paljoa naurattanut.

Luoksepäästävyys ja paikallamakaaminen suoritettiin kuitenkin jo aamulla pois. Luoksepäästävyydestä saimme 10, Kiia nousi istumisesta tuomaria vastaan, mutta ei aristellut muuten kuin luimistelemalla korviaan. Koska se ei ottanut yhtään pakkiaskelta, niin kymppihän se sieltä tuli. Paikallamakaaminen suoritettiin tähän perään. Kiia kuulemma vinkui ja sitten se vaihtoi asentoa. Voin kyllä taata ettei Kiia vinkunut, eihän se ole ikinä vinkunut! :O Tai sitten se vinkui, mutten kyllä tajua miksi. No asentoa Kiia vaihtoi ja hieman levotonkin se oli, laittoi kuonoaan maahan ja niin.

Varsinaiset liikkeet aloitettiin tuttuun tapaan seuraamisilla. Kiia seurasi ensimmäisen suoran ihan nätisti, mutta sitten käännöksessä se päästi kummallisen vinkaisun ja siitä eteenpäin ei hyvin mennytkään. Remmin takia Kiia seurasi tämän ensimmäisen osuuden ihan nätisti loppuun, mutta kun päästiin remmistä eroon, niin lammastelu alkoi. Kiia laahusti kuin etana perässäni ja suoritti erittäin kauniin liikkeestä seisomisen kesken seuraamisliikkeen.

Ja tästä ei tietenkään voida mennä kuin alaspäin. Liikkeestä maahanmeno meni samalla tavalla, Kiia löntysteli perässä ja jouduin toistamaan seuraa käskyn. Maahan se kyllä meni mutta toisin kuin normaalisti, nyt se meni erittäin hitaasti.

Luoksetulo oli ainoa jossa näkyi vähän vauhtia. Mutta Kiia tuli ihan vinoon, niin kuin sen tapana on. Joten tämäkin liike meni pieleen. Positiivista on, ettei se lähtenyt huitelemaan Venlan luokse. :)

Liikkeestä seisominen onnistui liikkeistämme parhaiten. Tai siis siitä tuli parhaimmat pisteet. Tässäkin Kiia lammasteli ja raahusti takanani ja jouduin houkuttelemaan sitä tulemaan. No ei ainakaan tarvinnut pelätä että se olisi mennyt maahan.

Sitten oli vielä hyppy. Ihme kyllä Kiia hyppäsi ensimmäisellä käskyllä. Se liikkui esteen eteen, pyssäsi siihen, hyppäsi ylitse ja kääntyi ja jäi seisomaan. Eikä edes pakittanut! Vuhuu! Vaikka tuolloin ei kyllä paljoa lohduttanut tuokaan. Itse sitten mokasin liikkeen ja annoin kaksoiskäskyn, ja pisteet putosivat tästäkin kasiin.

Kokonaisvaikutukseksi saimme kahdeksikon, mikä oli mielestäni ehkä hieman yliannettu koska meillähän ei onnistunut mikään. x) Vaikka saimmekin kasaan I-tuloksen verran, niin suoritus oli kuitenkin erittäin ala-arvoinen verrattuna Kiian tasoon. Kiia olisi osannut kaiken paljon paremmin ilman tuota lammasteluvaihdetta, mutta ehkä se vain reagoi jännitykseeni tai jotain.

Onneksi joukostamme löytyy sentään yksi, joka osaa kouluttaa koiransa. :D Nimittäin Pauliina ja Venla kisasivat ekaa kertaa avoimessa luokassa ja saivat heti ykköstuloksen ja pääsivät vielä palkintopallin kolmannelle sijallekin! Onnea! :D <3