Käytiin tässä yksi aamupäivä treenaamassa Kiian kanssa agilitya Tassuareenalla. Ja koska en ole pitkään pitkään pitkääään aikaan kirjoittanut yhtä ainutta sepustusta kunnolla agilitysta, niin päätin nyt sitten kirjoittaa oikein kunnon selostuksen ratapiirrustuksen kera.

Ensimmäinen rata minkä tein oli kopio Agility - Alkeista Huipulle -kirjasta (s. ??). Se oli suht helpohko ja aika lyhyt, mutta siinä oli pari pientä teknistä kohtaa, joita ohjausta suunnitellessani en osannut oikein hahmottaa. Ensin oli hyppy - puomi - hyppy -suora, jonka jälkeen käännyttiin takaisin menosuuntaan ja hypättiin kolme hyppyä (edessä oli vielä yksi), jonka jälkeen vaihdettiin taas suuntaa, mentii rata toiseen suuntaan puomille asti, josta piti tehdä epämääräinen kiepsaus puomin alta menevälle putkelle ja sieltä viimeiselle hypylle.

Koitin ensin ohjata K:ta hyppyrivistön sisäpuolelta, niin että olisin kääntänyt sen kuutosesteen jälkeen takaisin päin itse seisoen putken suun edellä. Se ei kuitenkaan onnistunut, K ei suostunut tulemaan niin lähelle minua. Toisella kerralla menin sitten ulompaa puolta, ja siltä puolelta käännös onnistui tosi hyvin! Puomilta putkelle meno oli aina aikamoista sähellystä, mutta en jaksanut keskittyä siihen tällä kertaa tarkemmin.

Tein meille myös toisen radanpätkän (vaikka ensimmäisenkin hinkkaamiseen meni tunti), joka tuli ihan omasta päästäni.


Menin ensin koko radan kerralla, mutta koska siitä ei tullut oikein mitään, aloin menemään sitä pätkissä. Aloitin kolmen esteen sarjalla, eli hyppy - hyppy - kepit, ja kepeille menossa olikin aika haastava kulma. Yllätyksekseni K kuitenkin osasi hakea sen oikean puolen, muttei vaan oikeaa keppiväliä. Muutenkin Kiialla oli jotain outoja ongelmia keppien kanssa (laitan sen nyt sen piikkiin, että ei olla treenattu niin pitkään aikaan). Se sekosi hirveän usein ja pomppi siellä väleissä, mitä se ei ole ennen tehnyt. Lisäksi viimeinen keppiväli jäi tosi usein suorittamatta.

Keppien jälkeen otin tehokäsittelyyn 4 - 6 esteet. Hankaluuksia meillä oli kepeiltä nelosen toiselle puolelle siirtymisessä. En muista että oltaisiin tälläistä edes koskaan erityisemmin harjoiteltu, mutta nyt sain tämän muutaman kerran onnistumaan kun vain jaksoin hinkata (Kiia ei kyllä olisi jaksanut, minkä takia loppuradan menin vähän miten sattuu ja superpalkkaus lopussa).

Sain taas agilityinnostukseni takaisinkin :) Me ollaan Kiian kanssa vaihtamassa agilityn treenaamisen osalta seuraa, koska oman seuramme toimintaan (agilityn osalta) ei olla ollenkaan tyytyväisiä. Tätä olen pohtinut nyt pidemmän aikaa ja olen tehnyt sen lopputuloksen, että turha vaan jahkata kun ei tilanne näytä paranevan. Ja nyt kun on oma auto, niin treenimatkatkaan ei ole mikään ongelma vähän kauemmaskaan.  ;)