Viime viikonloppuna pyörähdettiin Kiian ja Mintun kanssa Jyväskylän KV näyttelyssä. Kiian kanssa mentiin jo perjantaina Mintulle yöksi, niin saatiin nukkua ihan vähän pidemmät yöunet. :D Silti piti kyllä herätä ihan tajuttoman aikaisin, eikä ollut kauhean virkeä olo aamulla, kun nukkumaan meneminen vähän venyi... Näyttelypaikalle saavuttiin melkein aikataulussa, mutta mikä parasta, ei eksytty ollenkaan! :D Vuhuu! Tosin Jyväskylään taidettiin ajaa jotain 200km pelkkää suoraa tietä...

Tuomarina belgeillä oli belgialainen Monique van Brempt, ja avoimeen luokkaan oli ilmoitettu 13 narttua. Tuomari tutki kaikki koirat todella tarkkaan, varsinkin häntien kiinnityksestä hän tuntui olevan todella tarkka. Kiiankin häntä kopeiloitiin oikein huolella läpi, silti saatiin ERI! Kilpailuluokassa oli vain viisi ERIn saanutta koiraa, eli ihan turhan löysä ei kyllä tuomari ollut. Kiiu voitti kilpailuluokan ja pääsi näin ollen PN-kehään! Siinä vaiheessa alkoi jo jännittää... :D Apua. PN-kehässä tuomari mietti kyllä todella kauan koirien lopullista sijoitusta, ja Kiiakin oli tosi kauan kakkosena JUN-nartun perässä, mutta lopulta tuomari sitten sijoitti Kiian ykköseksi! Tosin kauan sai kyllä vielä siinäkin jännittää, kun neljännellä sijalla ollut valioluokan narttu nostettiin ensin kolmanneksi ja sitten toiseksi. Mutta ei mennyt Kiiun ohi, eli Kiiasta tuli PN1, ja K sai myös CACIBIN! ROP-kehässä ei sitten mietittykään niin kauaa enää, koirat vaan pari kertaa kehän ympäri ja tuomari valitsi Kiian ROPiksi! Ihan mahtavaa!


Kiia kehässä     Kuva © Minttu Sivén


VSP Glenhouse's Uncas & ROP Finn Noir Hazy Dazy     Kuva © Minttu Sivén

Ja seuraavanlainen arvostelu meille kirjoitettiin: a beautiful bitch in super condition. Very nice head in all its forms, excellent topline, tailset, angulations & movement, nice coat. Very showy!

Päätettiin sitten Mintun kanssa, että jäädään vielä ryhmäkehiin. Aikaa oli tuhlattavana vaikka miten paljon, joten käytiin syömässä järkyttävän ylihintaiset ranskalaiset (ne maksoi jotain yli 6e!!!!!), ja shoppailemassa. :D Tosin shoppailupuoli jäi vähän köyhäksi, kun kukkarossa ei ollut juurikaan rahaa... xD Käytiin myös ottamassa Kiiasta kennelliiton standilla kuva mukaan, mutta missattiin ROP-koirien kuvaus! :( Huomasin sen vasta ryhmäkehien jälkeen, ja silloin siellä ei ollut enää ketään.

Osallistuttiin Kiian kanssa myö Well Done herkunsyönti -kilpailuun. Siinä piti syödä jotain kymmenen peräkkäistä namua mahdollisimman nopeasti, ja joka tunti palkittiin kolme nopeinta. Kiia oli kyllä todella hyvä kyseisessä kilpailussa, nimittäin sijoituttiin ensin toisiksi ja sitten ensimmäisiksi! Kiia teki myös koko päivän toisiksi nopeimman ajan! ;D


Kiia herkunsyönti-kisassa     Kuva © Minttu Sivén

Sitten olikin jo ryhmäkehien vuoro, joiden alkua tosin saatiin odotella paaaaaljon kauemmin kuin mitä luettelossa oli luvattu. :D Arvatenkin joku sakemanni-kehä taisi olla myöhässä... Minttu esitti Kiian esiarvostelukehässä ja isossa kehässä, ja molemmissa K esiintyi todella hienosti! Olin vähän pelännyt, ettei se jaksaisi enää esiintyä tai isossa kehässä vain pyörisi etsimässä mua, mutta hienosti se jaksoi vielä seistä tönöttää sielläkin! Tuomari valitsi kuitenkin jatkoon belgeistä tervuerenin, joka taisi lopulta olla RYP4!?

Me ei kuitenkaan jääty seuraamaan ryhmäkilpailuja loppuun, vaan suunnattiin takaisin kohti Hyvinkäätä. Paluumatkalla ilma oli yhdessä kohtaa mitä ihanin, nimittäin jouduttiin kauhean lumimyrskyn uhreiksi. :D Onneksi selvittiin moisesta koettelemuksesta! :D Hassua, nimittäin kun tultiin Hyvinkäälle, ei lunta ollut enää ollenkaan! Eli aika "pohjoisessa" taidettiin käydä. :D Ensivuonna mennään ehkä ihan oikeastikin pohjoiseen, here we come, Oulu & Tornio & Rovaniemi!!!

Loppuun vielä isot kiitokset Kiian taitaville handlereille Sakelle & Mintulle avusta! Ja tietysti Minttu ansaitsee vielä toiset kiitokset superkivasta päivästä! Onneksi messariin ei oo enää pitkä aika... ;)