Eipä ole meidän blogia taas tultu päiviteltyä luvattoman pitkään aikaan, vaikka ei todellakaan olla istuttu tumput suorina kotona. Mutta jospa sitä nyt koittaisi (taas vaihteeksi) vähän ryhdistäytyä, ja saada edes jotain päivityksiä aikaan. :D

19.-23.05. käytiin seikkailemassa Ruotsin puolella näyttelyssä. Matkaseurana meillä oli Mervi & Dago ja Nina, sekä Sakke & Kami, Hanne & Goya ja Katri & Dusty. Näyttelypaikka oli Ivössä, saaressa jonne kuljettiin autolautalla. Yövyimme ihan näyttelyalueen vieressä leirintäalueella mökeissä. Sää suosi meitä itse näyttelypäivänä, nimittäin aurinko paistoi ja eräät onnistuivat polttamaan itsensä siinä paisteessa oikein kunnolla! ;) Näyttelyn tuomarina toimi englantilainen Mary Grove, joka ei erikoisemmin pitänyt meidän gronttuedustuksemme eli Kiian ja Dagon tyypeistä. Dago sai kakkosen ja Kiia sijoittui avoimessa luokassa viidenneksi ja sai ihme ja kumma kyllä vielä SA:n, mutta siihen se sitten jäikin. Sen sijaan malinoisedustuksemme eli Kami, Goya ja Dusty miellyttivät tuomaria (ja myöhemmin tuomareita), ja heidän tuloksinaan mm. BIS3 ja VET BIS2 ym. ym. Ihan upeasti meni ja palkintoja tuli varmasti ihan riittämiin! ;D Kiitos ihan mielettömästi kaikille tuosta näyttelyreissusta, superkivaa oli!!!

Tiistaisin ollaan käyty Kiian kanssa agitreeneissä ulkokentällä. Voin kyllä sanoa, että olen osittain ollut erittäin tyytyväinen Kiiaan, ja osittain tekisi mieli tehdä tuosta koirasta oikeasti joulukinkku ensi jouluksi... Siihen nähden, että meillä on ollut melkein vuoden mittainen treenitauko agilitysta, Kiia ei ole kyllä unohtanut mitään ja lukee muutenkin ohjaustani paljon paremmin kuin ennen! Enää ei myöskään ole lentokeinut (jollaisen Kiia taas teki viime treeneissä) pelästyttäneet tyttöä. Sen sijaan taas ohjaaja voisi koittaa panostaa vähän koiran hallintaan,  nimittäin viime treeneissäkin Kiia päätti kesken oman suoritusvuoronsa lähteä uimaan... No minkäs sille mahtaa jos koiran sisällä asuu lahna, mutta silti!

BH-treeneissä ollaan myös käyty, ja viime tiistaina meillä olikin viimeinen treenikerta. Suoritimme BH-kokeen ns. mölli-kokeena, tosin emme tehneet ihan kaikkia liikkeitä (esim. seuraaminen tehtiin vain kerran, ja paikallaolossa sai koira olla remmissä). Meidän osaltamme meni ihan hienosti, paitsi että jäävät liikkeet menivät ihan pensaikkoon. Niitä pitää nyt siis treenata oikein urakalla! Kaupunkiosuudesta jäi todella hyvä mieli, koska otettiin se kaupan ulkopuolella odottaminen ja ohi meni koiria, eikä Kiia haukkunut! Ihan mieletöntä edistystä!

Noutoa ollaan myös treenattu, tosin en taida edes kehdata kertoa, mitä Kiia on nyt siihen keksinyt... Nimittäin kun Kiia istuu noutokapula suussa, sen on pakko huitoa sitä kapulaa etutassuillaan. No, ehkä se jää jossain vaiheessa pois, tai ehkä tokotuomarit suostuvat antamaan siitä sitten jotain tyylipisteitä? :D Harjoitukset jatkuu...