Hellurei. Blogi on pidellyt hieman hiljaiseloa (kirjoittaja on etsinyt inspistä ja miettinyt muuttoa), mutta nyt lienee aika kerrata hieman tammikuun touhuja.

Kisat
Aloitettiin Kiian kanssa kisaaminen 09.01. Hyvinkäällä. Ei mennyt kyllä yhtään suunnitelmien mukaan kisat, ekalta radalta virheitä ja yliaikaa 25,96, ja kaksi seuraavaa rataa surkeita hyllyjä. Sama meno jatkui seuraavana viikonloppuna Lempäälässä, paitsi jos mahdollista niin hyllyt olivat vieläkin surkeampia. Ainakin se ensimmäinen rata, päästin Kiian mun selän taakse, jonka jälkeen jäin vain katselemaan kun Kiia etsii väärää estettä jolle singota. Välillä kyllä olisi oikeasti aihetta hakata päätä seinään, ton olisin niin hyvin pystynyt vielä pelastamaan, jos vaan en olisi jäätynyt siihen alkuun. Toinen rata Lempäälässä oli hyllystä huolimatta ok, hyllytettiin perinteisesti putken väärään päähän mutta siihen asti suht sujuvaa menoa.

Agitreenit
Ollaan nyt pari kertaa treenattu EHYT:illä Aneten tehotreeneissä. Ensimmäisellä kerralla siellä Kiia oli tahmea kuin liisteri (siitä kerrasta ei ole mitään hyvää sanottavaa, joten en sano mitään), mutta toisella kerralla K oli löytänyt normaalin draivinsa ja saatiin ihan hyvää rataa aikaiseksi. Viime treeneissä mun rytmitykseen keskityttiin aika paljon, koska joko mulla on liian kiire seuraavaan paikkaan (ohjaan hyvin huolimattomasti), tai sitten tyypillisemmin jään vaan hengailemaan ja varmistelemaan (johon ei K:n kanssa olisi mitään tarvetta), minkä jälkeen oon koko loppuradan myöhässä ja jossain vaiheessa K karkaa lapasesta. Kun vaan osaisin säilyttää sen oman liikkeen ja luottaisin koiraan vähän enemmän, niin varmaan niitä nollia voisi kolmosistakin tulla. Mutta mä aina jäädyn johonkin kohtaan, ÄRSYTTÄVÄÄ!!! Onneksi K on superagikoira, ja antaa mun huonosta ohjauksesta paljon anteeksi, minkä takia varmaan ollaankin nyt kolmosissa eikä ykkösissä. x) Täytyy kouluttaa Tidykin samanlaiseksi, muuten voi tulla vaikeuksia nostaa sitä edes kakkosiin...

Tiistain agsailut ovat sujuneet meillä ihan superhyvin, K ei ole ollut kasvihuoneella kertaakaan tahmea, vaan pikemminkin ylienergiaa pursuava pikku paimenkoira. Ollaan saatu siellä vain ja ainoastaan tosi hyviä treenejä aikaiseksi, K on toiminut hyvin ja ohjaajallekin jäänyt hyvä mieli treenien jälkeen. Emmä olekaan ihan niin surkea. :))))

Tokotreenit
Tidy on aloittanut ihan oikeat tokotreenit Aneten ohjauksessa EHYT:illä, ja meillä on sujunut pääasiassa ihan hyvin. Tipsulla on ollut korvat päässä, ja se on tehnyt hyvin töitä. Ihan täydellinen keskittymiskyky sillä ei ole (annetaan se kuitenkin anteeksi, kun koirahan on vasta 6kk), mutta eiköhän sekin ajan ja treenien myötä parane. Oon myöskin huomannut, että Tidy kyllästyy aika nopeasti, eli mitä enemmän toistan jotain, sen surkeampaan suuntaan se liike alkaa menemään.

Ollaan myöskin treenattu kotona, Tipsun kanssa maahanmenoa, sivulletuloa, kosketusalustaa ja kosketuskeppiin koskemista, kaikki sujuu ihan ok. Ihme ja kumma oon saanut itseni treenaamaan tokoa myöskin K:n kanssa; ollaan aloitettu luoksetulon pysäytyksen harjoittelu ihan uudella tekniikalla, ja noutokapulan pitämistäkin treenataan taas. Ruutua ruvetaan treenaamaan helmikuussa, mulla on pienenä epävirallisena tavoitteena saada se helmikuun aikana kuntoon. Katsotaan miten käy. ;)

PS. Blogsu sai tänään uuden ulkoasun, anteeksi tämä superyksinkertaisuus. En vaan nyt jaksa väsätä mitään hienoa ja olin jo hyvin kyllästynyt siihen edelliseen. Muoksin tän joskus myöhemmin valmiiksi, nyt täytyy lähteä treenailemaan vähän agsaa Kiiulin kanssa. Adiós!