BH-kurssimme ensimmäinen käytännön kerta oli viime perjantaina, ja treenipaikkanamme toimi Kupittaan puisto. Sääkin oli treenaamiseen mitä ihanin - tuuli ja sataa tihutti vettä. Sataa voi kumminkin BH-kokeessakin, joten sen takia ei saa jäädä kotiin. :)

Aloitettiin treenit treenaamalla kaiken A:ta ja O:ta, sivullaoloa. Meidän sivullaolossa onkin superpaljon korjattavaa... Ensinnäkin itse olen huomaamattani alkanut seistä hyvin vinossa (koska olen korjannut K:n asentoa, jolloin oma suora asentoni on muuttunut). Toiseksi Kiialla on tapana vähän lusmuilla, eli vaikka se osaa tulla hyvin sivulle, se koittaa välillä päästä helpommalla ja tulee vinoon. Vinous johtuu myös siitä, että olen pitänyt nameja vallan oikeassa kädessä (josta mulle on sanottu jo noin miljoona kertaa, mutta mä en vaan osaa pitää niitä siellä vasemmassa kädessä!), ja Kiia kun on sellainen possu, niin tietysti asettautuu niin, että saisi namin mahdollisimman nopeasti. Olen myös palkannut K:n itseni edestä, minkä takia Kiia on joskus ehkä vähän edessä.

Treenattiin jonkun aikaa niin, että olin pari askelta sivulle päin ja kutsuin Kiian sivulle. Itse koitin seistä mahdollisimman suorassa ja sitten vaan odotettiin että K tekee oikein. Jos se ei tullut kunnolla suoraan sivulle eikä korjannut asentoaan, otin uudet pari askelta eteen/sivulle päin ja kutsuin sen uudestaan. En korjannut K:n asentoa itse millään tavalla (minkä olen aina ennen tehnyt). Harjoiteltiin myös niin, että menin itse parin askeleen päähän Kiiasta eteenpäin, ja kutsuin sen sieltä suoraan sivulle. Kun K oli lähellä, ohjasin sen kädellä sivulleni. Tätä harjoiteltiin sen takia, että Kiialle on alunperin opetettu sivulletulo takaa kiertäen, mutta koska mielestäni suoraan sivulle kiepsahdus oli hienompi tapa, niin pakkohan se oli Kiialle sitten opettaa. K ei vaan ihan vielä hallitse sitä, minkä takia nyt pitää vahvistaa sitä, että se tulee suoraan sivulle, eikä kierrä takaatani.

Seuraavaksi harjoiteltiin istumissa (BH-kokeessa kun on liikkeestä istuminen). K:n kanssa ei oltu harjoiteltu liikkeestä istumista yhtään, minkä takia nyt vaan harjoiteltiin nopeaa istumista. Eli liikuin K:n kanssa johonkin suuntaan (ei otettu seuraamista) ja sitten sanoin sille "istu", ja kun K istui, niin palkkaus lelulla. Tätä treenattiin myös niin, että itse kiepsahdin Kiian eteen ja sanoin samalla istu. Tämän harjoituksen tarkoituksena oli estää Kiialla sitä vinoa asentoa ja oikean käteni luokse hakeutumista.

Lopuksi treenattiin vielä paikallaoloa. Laitettiin koirat ympyrään makaamaan, niin että ne näkivät toisensa. Me ohjaajat tultiin ympyrän keskelle selkä koiriinpäin, ja puolen minuutin ajan oltiin niin, sitten toinen puoli minuuttia oltiin koiriin päin. Koutsimme Noora juoksenteli ja käveli siellä koiriemme lomassa, ja Kiia nousi yhden kerran istumaan. Olen kuitenkin tosi tyytyväinen siihen, että se pysyi paikoillaan, eikä lähtenyt hilppailemaan mihinkään! Paikallaolon jälkeen Noora näytti vielä meille, miten voidaan aloittaa eteentulon treenaus. Saatiin todella paljon vinkkejä tulevaa varten, ja nyt aiotaankin treenata tehokkaasti seuraavaan yhteiseen treenikertaan.