Eilen kävimme Kiian kanssa seuramme Koirakerho Tassujen mölliagilitykisoissa. Koska kisat olivat treeniryhmämme järjestämät, jouduin myös töihin sinne, minkä takia lähdimme Kiian kanssa taas aika tyhjästä radalle... Kävin kuitenkin nopeasti ennen rataa heittelemässä Kiialle tennispalloa, mutta lopetin sen siihen kun Kiia nielaisi namin väärään kurkkuun ja meinasi tukehtua :o)

Möllirata oli aika helppo, mikä oli suuri helpotus. Radalla oli kuitenkin pussi, mitä ollaan treenattu Kiian kanssa viimeksi joskus vuonna nakki ja makkara, ja muuri, jonka palikat tulivat TSAU:n viime kisoissa lentelemällä alas. Ihan paineitta ei siis ladalle lähdetty, ja radalla mulle tuli muutamassa kohdassa aika kiire, mutta saatiinpas tehtyä puhdas rata! 

Avoimen radalle olin ilmoittanut Kiian kaksi kertaa, pääasiassa sen takia, koska siinä ei ollut keinua, joten K:lle ei voisi tulla mamoilukohtausta. Odotin jotain megakimuranttivaikeaa rataa, mutta rataantutustumisessa selvisi, ettei se yllätys yllätys ollutkaan kovin vaikea rata. Keppien lähestymiskulma oli täydellinen (paitsi että radalla jouduin sitten molemmilla kerroilla pysäyttämään koiran ja ottamaan sitä takaisinpäin, kun olin itse niin myöhässä. Mutta pääasia että K pysähtyi ja kuunteli!), ainoa kohta jota pidin meille ongelmana, oli muuri. Edeltävältä hypyltä kun sinne piti kurvata 90 asteen mutka, ajattelin että siinä tulee ihan varmasti kompurointi ongelmia. Radalla koinkin sitten taas yllätyksen, kun K eteni määrätietoisesti ja yhtään epäroimatta suoraan muurille. Itse meinasin töpätä koko jutun, oli lähellä etten pysähtynyt ja jäänyt haavi auki tuijottamaan koiraani. Onneksi sentään jalat eivät reagoineet niin nopeasti, ja päästiin jatkamaan rata loppuun. Ensimmäiseltä avoimen radalta otettin hylky (ensimmäinen rima tippui ja kepeiltä hylkäys), mutta uusi yritys ja tällä kertaa puhdas rata! Kerrankin!

Kiian puhtaat ja suhteellisen nopeat radat tarkoittivat sitä, että...

Kiia voitti sekä mölliluokan, että avoimen luokan!

Vaikka eihän Kiia kuitenkaan ollut ihan paras mölliluokassa, nimittäin puhtaan radan tehnyt Kaapo-seropi oli sitä nopeampi. Kaapo oli kuitenkin kisaillut jo virallisissa kisoissa, minkä takia Kiia sai kunnian vastaanottaa ykköstila! :)

Onnittelut hirmuisesti myös muille pärjänneille, Seijalle ja Kössille, Iinalle ja Montelle (ja Veetille tietysti myös ekasta kisaradasta!), ja Suville ja Cindylle!