Mulla on kyllä paha taipumus innostua treenailemaan kaikkea mitä ei pitäisi... Eilen nimittäin treenasin Kiian kanssa vähän noutokapulan kanssa. Kaivoin kapulan kassista (juuh, en ole vielä onnistunut purkamaan meidän leirikamoja pois), namit piiloon ja sitten vaan ihan leikin sen kapulan kanssa. Kiia äkkäsi kyllä tosi nopeasti idean, ja lopuksi se ei enää edes tahtonut tuoda kapulaa mulle :D Myöhemmin kävin tietysti netissä lukemassa kaikkia koulutusvinkkejä, ja enkös vaan löytänyt yhden sivun, millä sanottiin, että noutokapula ei saisi olla lelu koiralle, ettei koira opi pureskelemaan sitä... Noh, viis siitä, meille on tällä hetkellä pääasia se että se kapula pysyy siellä suussa. Joskus puolen vuoden päästä kun nouto on hanskassa, varmasti kiroan täällä sitä kun Kiia pureskelee kapulaa eikä mulla ole aavistustakaan miten saan sen opetettua siitä pois, mutta se on sitten sen ajan murhe!

Tänään käytiin aamulla treenailemassa läheisellä kentällä. Ja joo, treenasin ruutua ja kaukokäskyjä. Voisiko joku muistuttaa mua, että alokasluokan kokeessa ei paljon auta, jos koira osaa avoimen tai voittajaluokan liikkeet täydellisesti?... Ruutua treenattiin ihan niin, että vein lelun ruutuun, vapautin Kiian sinne ja sitten leikin Kiian ja lelun kanssa ruudussa. Joka kertahan Kiia ehti singahtaa sieltä ruudusta pois ennen kuin minä ehdin sinne, mutta kävelin vain rauhallisesti sinne takaisin ja aloitin sitten leikkimisen. Otin myös yhden todella nopean ruudussa paikallapysymisen, se sujui tosi hienosti! Kaukoista treenattiin vain istu-maahan ja lopuksi otin yhden seiso-asennonkin, tosin pidin kättä Kiian rinnan edessä, ettei se päässyt edistämään.

Pienen treenihetkemme jälkeen käveltiin kotiin, ja innostuin ottamaan vielä pari kertaa hyppyä. Tein vain motivaatioharjoituksen, että heitin patukan hypyn ylitse ja päästin K:n hakemaan sen. Ihan hienosti meni, tosin vaikutti vähän siltä, että K:n työskentelymotivaatio on vähän laskenut. Se on kumma juttu, että Kiia ei koskaan halua lopettaa työskentelyä, mutta joskus siitä kuitenkin paistaa selkeästi, että se haluaisi lopettaa työskentelyn... Ehkä sille pitää saada vaan vähän kärsivällisyyttä lisää?