Eilisen päivän kippurahäntä sai levätä, kun Karjaan näyttelyn jälkeen olin niin poikki (no menihän siellä itse näyttelyssä yli 6h + matkat) etten jaksanutkaan treenata enää mitään. Tänään kumminkin oli sitten taas hakutreenien vuoro! Paikkana oli Suomusjärvi ja taas oli maasto toiselta puolelta aika jyrkkää, toiselta puolelta sitten taas aika tasaista ja harvarisukkoista. Tuuli ei ollut meidän puolella sitten yhtään, koska ainakaan Kiian vuoron aikana ei tainnut tuulla juuri mitään.

Tehtiin kisamainen tallaus, koska ihan meidän treenien alussa otti kaksi ryhmäläistä kisamaisen treenin koiriensa kanssa. Se oli tosi kiva, koska sain nyt itsekin jonkinmoisen käsityksen mitä niissä hakukisoissa tapahtuu (en ole ikinä ollut katsomassa, vaikka pitäisi kyllä joskus mennä!)

Sitten Kiian osuuteen. Ensimmäinen maalimies oli piiloutunut rinteeseen umpipiiloon (sellaisen vaneriseen hötiskämötiskään). Otettiin ihan suorana, eli ei mitään apuja koiralle. Kiia ei ensimmäisellä lähetyksellä löytänyt, vaan oli juossut tukka putkella noin viiden metrin päästä vaan ohi. Toisella lähetyksellä sitten löytyi, ja ihme ja kumma Kiia uskalsi vähän käydä siellä piilon sisälläkin syömässä namia maalimieheltä. :)

Sitten oli vuorossa maalimies nro 2. Ja ei meinannut kyllä löytyä. Lähetettiin taas ihan suorana, ilman apuja. Kiia kävi ensin huitelemassa jossain päin, lähetin sen uudestaan ja se kävi huitelemassa aika pitkällä vasemmalla, sitten taas uusi lähetys ja se kävi huitelemassa tiellä asti oikealla, sitten se ei enää irronnutkaan oikein mihinkään. Niinpä me sitten käveltiin melkein maalimiehen luokse, Kiia oli irti ja kyllähän se sitten sen n. 15 metrin päästä löysikin :D

Maalimiehet nro 3. ja 4. otettiin haamuina, jotka sujui tosi hyvin! Kiia löysi molemmat heti ensimmäisellä lähetyksellä. Eli periaatteessa ihan hyvät treenit, lukuunottamatta kakkosmaaliessähläystä.