Kahden viikon totaalisesta hiljaisuudesta huolimatta blogimme ei ole kuolemassa :) Nyt tulee näin Maria! -ohjelman alkamista odotellessa pieni kertaus viime viikkojen tapahtumista (joita ei siis ole kuitenkaan kauhean paljon, koska minua vaivaa kauhea flunssa ja lisäksi on pitänyt taas raahautua kouluunkin).

Pari viikkoa sitten käytiin Iinan ja Sannin kanssa treenaamassa keskenämme agilitya. En muista enää tarkkaa päivämäärää, mutta muistan kyllä miten heräsin kello 06.00 piirtelemään meille agilityratoja :) Siinä olikin haastetta, että saatiin kaikille sopivat radat! Sanni kun on vasta aloittanut oman koiransa kanssa treenaamisen, Iina puolestaan on treenannut omia koiriaan aika mallikkaasti pitkin syksyn kun minä ja Kiia taas olemme pitäneet "vähän" taukoa. Monista suunnitelmistani treenattiin sitten kolmea erillistä radanpätkää, jotka kaikki käsittelivät koiran hallintaa radalla. Oli ansapaikkoja, esim. puomin jälkeen tuli suorassa linjassa eteenpäin putki, mutta kaarrettiinkin siitä hypylle tai oli muutama hyppyeste suorassa linjassa, mutta toisen hypyn jälkeen kaarrettiinkin pois. Kolmannella radalla joka tehtiin, harjoiteltiin Kiian kanssa valssauksia. Ja jihuu, ne onnistuivat! Sain jopa apua ainaiseen käsiongelmaani (ohjaan Kiia kuin se olisi chihuahua), ja kyllä se käsi sitten taisi vähän aikaa siellä ylhäällä pysyäkin... ;)

28.02. oli seuramme vuosikokous ja kauden avajaiset, johon tottakai osallistuttiin. Saatiin Kiian kanssa jopa siellä palkinto!! No, meidät palkittiin tokokokeesta tulleesta 1-tuloksesta (en ole ihan varma, että palkittiinko meidät siitä että oltiin saatu ALO1-tulos vai siitä, että saatiin TK1...). Arpajaisissakin onni suosi tällä kertaa viime vuotta paremmin, nimittäin voitin aika reilusti palkintoja! Tosin ostamieni arpojenkin määrä oli moninkertainen viime vuoteen verrattuna...

Viime tiistaina käytiin sitten Kiian kanssa myöskin seuramme järjestämällä agilityn kontaktikurssilla. Kiialla kun on paha tapa loikkia kontaktien yli, joten kun näin ilmoituksen kontaktikurssista niin oli pakko ilmoittautua sinne! :) Aluksi suoritettiin pieni radanpätkä, joka sisälsi kaikki kontaktiesteet (pöytää lukuunottamatta). Sen jälkeen suoritettiin sama rata samalla tavalla kuin oltaisiin treeneissä, eli palkkasin Kiian jokaisen kontaktin alastulopinnalla. Sen jälkeen opeteltiin vähän uusia kikkoja kontakteihin. Anette neuvoi meitä opettamaan kontaktit niin, että palkataan koira siinä, kun se on etutassut maassa ja takatassut siellä laudalla. Tarkoituksena siis saada koira tarjoamaan kontaktille menoa, eli toisinsanoen sen voi lähettää kontaktille vaikka viiden metrin päästä ja koira osaa ikäänkuin peruuttaa siihen kontaktille. Harjoiteltiin tätä niin, että laitettiin puomin molemmille puolille hyppyesteet ikään kuin reunoiksi, ja sitten niiden takaa laitettiin Kiia hyppäämään puomille ja ottamaan muutaman askeleen siihen kontaktille, jossa se palkattiin. Tätä sitten toistettiin jokusen kerran, molemmilta puolilta. Anetten mukaan tätä voi harjoitella kotona rappusissa yms. paikoissa, joissa koira oppii kyseisen asennon. Me meinataan kyllä mennä treenaamaan tällä systeemilla joku päivä ihan pelkästään niitä kontakteja. Keinuun saatiin vielä sellaisia ohjeita, että laitettiin sen keinuun toiseen päähän nami lautaselle odottomaan, ja sitten Kiia vaan suorittamaan keinua. Siinä vaiheessa kun keinu alkaa laskeutua, aletaan vasta kehua. Näin koiralle tulee kiire päästä suorittamaan se keinu loppuun, kun siellä odottaa se nami. Seuraava kerta kontaktikurssia on 28. tätä kuuta, sitä odotellessa ;)

Eilen sitten tajusin, että on enää vain pari viikkoa siihen, kun BH-kurssi alkaa! Ja meidän tavoitteemme on ihan retuperällä, ei olla treenattu Kiian kanssa tokoa pitkään pitkään pitkään aikaan kunnolla. Nyt pitää kyllä ryhdistäytyä ja ruveta treenaamaan vähän ahkerammin!

Ylihuomenna on sitten Kiian ensimmäinen kehäesiintyminen tänävuonna, nimittäin Tampereen näyttelyssä! Samaan näyttelyyn on tulossa myös Kiian veli Finn Noir Hidalgo, ja toinenkin Finn Noir -edustus Garcon. Gronttuja oli ilmoitettu 49 kappaletta, että ei mitään ihan vähän... Mutta pidemmittä puheitta, Tampereella nähdään! ;)