Eilen agilitytreeneissä treenattiin maxien SM-kisojen karsintarataa, eikä oltu varmaan ainoita jotka ottivat sen treenin alle! ;) Koska meidän estevarastomme ei ihan riittänyt täysin samanlaisen radan rakentamiseen, niin tehtiin siitä vähän muunnelmia, mutta kuitenkin samat asiat tuli treenattua mitä siinä radassakin oli. Ensimmäinen radanpätkä mitä treenattiin näytti tältä:

Kiiun kanssa oli ensin vähän lähtövaikeuksia. Ensin Kiia ei olisi halunnu harjoitella agilitya ollenkaan (meinasi varmaan että kyllä MÄ jo osaan!), ja kävi huitelemassa vähän siellä sun täällä. Mutta kun sitten päästiin radalla niin eipä Kiia osannutkaan! :) Hienosti se pysyi paikoillaan sen aikaa kun kävelin viiden esteen päähän, mutta kun kutsuin sitä se lähti tulemaan esteiden ohi. Eipä ole Kiiaa ikinä niin pitkän matkan taakse jätettykään, eli ihmekös tuo. Tehtiin sitten niin, että kävelin nelos- ja vitosesteiden puoliväliin, josta kutsuin Kiiaa ja lähdin itse samalla rauhallisesti liikkeelle. Jos lähdin liian vauhdikkaasti niin Kiia tiputti riman okserilla. Kutosesteen takaakierto onnistui ihan hyvin, mutta sähellettiin kepeille lähetyksessä aika paljon. Itse ohjasin Kiiaa keppien oikealta puolelta, vaikka SM-kisoissa monet leikkasivatkin keppien takaa ollen näin keppien ja putken välissä. Muuten rata sujui ihan hyvin, kunhan vain olin ajoissa.

Tehtiin sitten lopustakin SM-radasta pienoinen muunnelma meidän treeneihin sopivaksi. Se sisälsi loppuradan välistä vedot ja sen toiseksi viimeisen esteen takaakierron mihin monen SM-koirakon matka kaatui. Kiian kanssa ongelmaksi muodostui myös se toiseksi viimeinen este, olin koko ajan joko liian ajoissa (Kiia kääntyi liian jyrkästi ja hyppäsi viereisen esteen) tai liian myöhässä (Kiia hyppäsi oikean esteen väärin päin). Lopulta kuitenkin onnistuttiin tässäkin! Välistä vedot onnistuivat muuten tosi hyvin!

Kiia oli muuten löytänyt normaalin kisavauhtinsa treeneihin! Yleensä sen kanssa on saanut treeneissä lähinnä hölkötellä, mutta nyt jouduin kyllä ihan kunnolla jo juoksemaan... Meinasi kunto loppua kesken! :D Mutta ihan loistava juttu oikeasti, Kiian vauhtia on vähän kaivattukin! Kuulemma vauhtiin auttoi aika paljon lauantain pallolelu-ostos, josta Kiia tykkää tosi paljon... :)