Ihan aluksi haluan kiittää Miinaa, Minttua, Tuulia ja Iinaa ihanasta ja ikimuistoisesta messariviikonlopusta! Ja tietysti myös Emiliaa joka esitti Kiian lauantaina (ja Marikaa joka olisi voinut esittää), ja Merviä, joka jaksoi tulla sunnuntaina näyttelyyn esittämään Kiian kaikesta muusta huolimatta! ISOT KIITOKSET!

Messari on kyllä aina sellainen vuoden kohokohta, sitä alkaa odottaa jo heti sen loputtua, ja silloin kun se on, se hurahtaa ohi kauhealla vauhdilla! Olen myös tehnyt sen huomion, että messariin menee ehdottomasti vuoden näyttelyistä eniten rahaa... Vaikka tänäkin vuonna shoppailuaika loppui kesken, niin silti ehti siinä lyhyessä ajassa mennä ihan hirveästi rahaa. Mutta kyllä se on varmaan myös sen arvoista! :)

Kiia oli ilmotettu niin lauantaille kuin sunnuntaillekin, kun kerran olisin näyttelyssä molempina päivinä niin miksei sitten Kiiakin. Lauantaina groenendaelit tuomaroi norjalainen Bente Harlem, joka meni ja huomasi Kiian häntämutkan! Tulokseksi EH (onneksi ei HYL...) seuraavanlaisen arvostelun kera:

"4 years, complete scissors bite, over medium size, medium lenght of head, a bit deep in skull, good pigmentation, dark almond eyes, large ears could be more closely set and more triangular, good neck, a bit long in body, croup a bit sloping, hocks (?) a bit long and weak, a bit straight argulation in trint, good bone & feet, very good coat texture, moves well from the side, se has a hook in her tail"

Sunnuntaina groenendaelit tuomaroi belgialainen Norman Deschuymere, joka oli tuomaroinut lauantaina malinoiseja. Tällä kertaa Kiia sai ERI:n, voitti avoimen luokan ja sijoittui PN-kehässä kolmanneksi!!! UPEETA!!! Sama sijoitus kuin viime vuonna, ei harmiksi parannettu eli crufts saa vielä odottaa, mutta ei sentään huononnettukaan! Arvostelu on ranskaksi, joten sitä en ala tähän kirjoittamaan, mutta suomeksi se menee jotenkuten näin:

"Täysin leikkaava purenta, hyvä tyyppi, voimakas narttu, kaunis pää, hyvät yhdensuuntaiset pään linjat, hyvä otsapenger, tummat silmät, hieman pitkät korvat, hyvä runko, hyvin rakentunut, hyvät kulmaukset, keskivahva luusto, hyvä turkki, hyvät liikkeet, ahtaat ja ulkokierteiset takaraajat, koukkuhäntä"

Suomennoksen saadessani ensin kauhistuin, että Kiian häntämutka huomataan jo ilman kokeilua (tuomari kun ei kokeillut ollenkaan häntää), mutta onneksi Nina sitten selitti, että se ei varsinaisesti tarkoita mutkaa hännässä vaan tapaa jolla koira kantaa/pitää häntää?

Muut Finn Noir-edustukset saivat seuraavia tuloksia:
Fiona AVO EH
Gimmiakis AVO EVA (koitti näykkäistä tuomaria)
Greta Gee upeasti VAL ERI/3!

ROP, PN1, ja valioluokan voittaja oli Kiian puolisisko Redion Fogue, onnittelut voittajalle! :)

Muitakin iloisia tuloksia tuli messarista... Aada sai ERI:n!! Onnittelut! :) Ryhmäkehissä meidän hurjasta kannustuksesta huolimatta ei pärjänneet belgit, kultsut eikä bernit, mutta saatiin sentään kannustettua saluki BIS2:ksi! :) Ensi vuonna sitten taas uudestaan V-10 ja (toivottavasti EI) HV-10... ;)

3.12. käytiin kisaamassa myös vuoden viimeiset agikisat, ATT:n möllikisoissa. Rata oli ihan älyttömän vaikea ja rataantutustumisaikaa ihan liian vähän, kun ehdin siinä ajassa kävellä sen radan kahteen kertaan läpi! Tiesin ettei tulla ikinä selviämään Kiian kanssa siitä radasta puhtaasti, eikä selvittykkään, mutta silti jäi kyllä tosi hyvä fiilis radan jälkeen! Ensimmäinen virhe tuli puomilta, Kiia hyppäsi alasmenokontaktin kun jännitti puomin alta tullutta putkea. Toinen virhe tuli hypyltä, piti tehdä välistäveto mutta eihän sellainen tietenkään onnistunut, Kiialla oli liikaa vauhtia tai liian hidas ohjaaja... Hylly tuli sitten jostain kohtaa rataa, varmaan ohitettiin joku este tai jotain, en muista enää. Jokatapauksessa HYL, mutta tosi hyvä fiilis jäi silti! Kiialla oli energiaa ja intoa ja sähellyksistä huolimatta jäätiin -1,28sek ihanneajan alle!

Nyt meillä on Kiian kanssa vaan lomailua (treenejä ei kuitenkaan unohdeta) ensi vuoteen asti, jolloin jatketaan nollien ja cacibien ja muitten ykköstuloksien metsästystä. ;)