Herättiin tänään kukonlaulun aikaan (tai vieläkin aikaisemmin) ja pikaisen pakkauksen ja reittiohjeiden haun jälkeen lähdettiin ajamaan kohtia Helsinkia, SPL-Helsingin järjestämään möllitokoon. Siitä onkin tosi pitkä aika jo, kun ollaan Kiian kanssa tokossa kisattu! Ja näköjään ei olla siitä mihinkään suuntaan kehityttykkään... ;)

Paikanpäällä Kiia sai pienen lenkityksen ja sitten vain kehään! Meitä osallistujia oli yllättävän vähän, vain neljä, ja Kiia oli vuorossa kolmantena. Ensin oli kuitenkin kaikille yhteiset liikkeet, eli luoksepäästävyys ja paikallamakuu. Luoksepäästävyydessä Kiia ei istunut vieressäni kauniisti, vaan pomppasi tuomaria vastaan. Aristellut se ei kuitenkaan yhtään, joten saatiin kymppi! Paikallaolo menikin sitten vähän niin ja näin... Kiia kyllä pysyi, mutta se heilui ja ryömi eteenpäin koko kaksi minuuttisen ajan... Välillä se jopa hankasi kuonoaan nurmikkoon! Ja alussa Kiia lähti jopa pienen matkan verran seuraamaan mua, mutta onneksi se tajusi mennä maahan ilman käskyä ja ennen kuin se kaksi koiran mittaa tuli täyteen! Itse kun en huomannut yhtään, et takanani hiippailee belggari...

Yksittäisliikkeissä molemmat seuraamiset menivät ihan nappiin (katso video). Saatiin 9,5 molemmista seuraamisista. Tietysti niissäkin olisi parantamisen varaa vielä, esimerkiksi vapaana seuraamisen perusasento oli aika hidas... Mutta sen sijaan se olikin erittäin tiivis, kerrankin! Liikkeestä maahanmeno onnistui yhdellä käskyllä, tosin sekin oli vähän hitaanpuoleinen. Tämä on ennen ollut yksi Kiian bravuuriliike, mutta eipä ole enää nykyään. :)

Mutta luoksetulo on! Ainakin vauhdin puolesta... Odottaessa K meni maahan, mutta muuten todella vauhdikas luoksetulo ja ihan ok tiiviisti se tuli sivullekkin! Liikkeestä seuraaminen ei sitten onnistunut alkuunkaan (vaikka saatiinkin 8, mutta silti!), mutta sitä ei olla pitkään aikaan treenattukkaan, joten enpä yhtään ihmettele tätä. Estehyppy on kyllä Kiialla todella varma liike, tälläkin kertaa saatiin siitä täysi 10, vaikka este oli vähän erilainen kuin mihin ollaan totuttu. Kiia ei kuitenkaan arastellut sitä ollenkaan, vaan ponkaisi reippaasti ylitse. Hienoa!

Pisteitä saatiin haalittua 173,5 ja se tarkoitti sitä, että sijoituttiin tiukassa kilpailussa toisiksi! Onnittelut tasapuolisesti myös muille osallistujille!Mulla on pieni videopätkä kisoista, siinä on luoksepäästävyys, paikallaoloa ja seuraamiset. Sen enempää ei pystytty kuvaamaan, kun muistikortti piippasi täyttä, harmi! Sen voi käydä katsomassa täällä.

Niin ja palateksi vielä lopuksi siihen, miksi ei olla kehitytty Kiian kanssa yhtään. Huomasin näissä kisoissa, että meillä on tasan samat ongelmat kaikissa liikkeissä kuin kaikissa viime kisoissakin. Luoksetulon paikallaolossa K meni maahan, liikkeestä seuraamisessa menee maahan, luoksetulossa sivulletulo ei ole tiivis, seuraamisissa perusasennot unohtuu/on hitaita/vinoja ja löysiä.

Mutta eipä tähän mikään muu auta, kuin treenaus ja treenaus! Siitä muuten olen erittäin tyytyväinen näissä kisoissa, että K jaksoi työskennellä kaikki liikkeet läpi todella innokkaasti. Sillä ei tullut yhtään sellaista laahustelua ja haahuilua mitä on parissa viime kisassa nähty... Loistavaa! Tästä on taas hyvä jatkaa eteenpäin. :)