Tänään sitten käytiin Kiian kanssa toisissa tokokisoissa Helsingissä. Kiia odotti autossa siihen asti, että paikallamakuu vuoromme alkoi. Se kävi hieman ylikierroksilla, mistä nyt ei ole etua paikallaolossa. Luoksepäästävyydestä saimme 9, minulle jäi vähän epäselväksi miksi (joko sen takia että tuomarin lähtiessä pois K seurasi sitä, tai sitten sen takia, että se nousi seisomaan, tai sen takia, että se pakitti (mitä se ei kyllä mielestäni tehnyt), tai sitten näiden kaikkien syiden takia).

Sitten paikallamakuu. Kiia jäi hyvin paikalleen. Tosin siinä kentän vieressä oli joku skeittipaikka ja skeittaajia, ja aina kun ne kolistelivat siellä laudoillaan (siis koko ajan) Kiia vilkuili sinne. Meidän paikallaolo rivistä lähti kaksi koiraa, toinen heti alussa vauhdilla ja toinen hiippaili omistajansa luokse vähän hitaammin. Kiia ei välittänyt niistä pätkääkään. Mutta... Kiian viereinen koira oli haukkunut ja vinkunut koko ajan, ja nykinyt omistajaansa kohti. En tätä edes tajunnut, ennen kuin se koira ponkaisi siitä tuhatta ja sataa - ja Kiia pinkaisi perään. Ja aikaa oli jäljellä jotain viisi sekuntia! >( Sain Kiian kuitenkin kiinni, vaikka se kävikin tekemässä pienen kaaren VOI-kehän puolella...

Tämän jälkeen Kiia päätyi autoon odottamaan yksittäisliikkeitä. Itse jo ajattelin että keskeytän koko kokeen koska ketutti niin paljon. Kiia olisi takuulla pysynyt ilman sitä viereistä koiraa (ja olisi varmaan pysynyt vaikka se olisi lähtenytkin, uskon että K paineistui siitä haukkumisesta ja vinkumisesta), ja vaikkei olisi pysynytkään, niin ainahan on kivempi syytellä omista epäonnistumistaan muita. ;'D No päätin kuitenkin olla vähemmän naurettava ja niellä kiukkuni ja osallistua yksittäisliikkeisiin. Hyvä niin. =)

Tässä kokeessa ei ollutkaan liikkeenohjaajaa, vaan tuomari sanoi ne liikkeet, mutta mielestäni se ei vaikuttanut mitenkään liikkeen suorituksiin, vaan oli jopa parempi näin. Seuraamisilla aloitettiin. Remmissä seuraaminen meni kaikin puolin nappiin, Kiia seurasi oikeassa paikassa ja innokkaasti, yhden perusasennon se jätti tekemättä ja annoin toisen käskyn. 9½. Remmittä seuraaminen menikin sitten huonommin, Kiia seurasi ihan nätisti, mutta välillä se vähän hidasteli ja perusasennot olivat kammottavia. Tästä siis 7.

Maahanmenossa jouduin antamaan seuraamisessa kaksoiskäskyn ja saimme tästä 8½. Luoksetulo onnistui muuten täydellisesti (KIIA EI TULLUT VINOON!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!), mutta kun se piti odottaa siellä istuen niin Kiiahan odotti maaten. Tästä tuli sitten pisteen vähennys. Seisominen seuraaminen yhteydessä muuten ok, mutta Kiia ennakoi aika pahasti mistä johtuen 8½. Estehypystä saatiin 10! Se meni kyllä ihan nappiin. Kokonaisvaikutukseksi saatiin 8. Pisteitä yhteensä 145 eli II-tulos. No itseasiassa ei harmittanut yhtään, koska sehän olisi ollut ykkönen ilman sitä onnetonta paikallaoloa... Ja mikä parasta, Kiia ei lammastellut ja jaksoi olla iloinen koko kokeen ajan. :D

Liikekohtaiset pisteet: 9 / 0 / 9,5 / 7 / 8,5 / 9 / 8,5 / 10 / 8, YHT. 145 p.